Skip to content

‘Een lekkage 250 kilometer verderop? Dan pakt mijn Toplevel-collega het op’

Justin Beekman (links) en Jurrian Beekman (rechts)

In 2007 nam Jurrian Beekman (rechts op de foto), samen met zijn broer Justin (links), Viruma over van zijn vader. Sinds hij onderdeel is van het samenwerkingsverband Toplevel kan hij samen met de andere leden grotere klanten sneller bedienen door het hele land. Maar een onpersoonlijke organisatie? Dat wordt Toplevel nooit!

Al meer dan 40 jaar is Viruma een begrip in bouwen en renoveren in Beverwijk en omgeving. Het bedrijf is opgericht in 1968. ‘Via mijn vader is het bedrijf in onze familie gekomen. Mijn broer Justin en ik namen het in 2007 over. We hebben 16 medewerkers die actief zijn in de buitendienst en 4 medewerkers op kantoor.’ De rolverdeling is duidelijk. Jurrian is verantwoordelijk voor algemene en commerciële zaken. Justin doet de uitvoering en projectleiding.

Sneller ter plaatse door Toplevel-samenwerking

Naast eigenaar van Viruma, is Jurrian ook secretaris bij Dakgroep90. Hierin bundelen dakspecialisten ervaring, kennis en inkoop. ‘Ik zat dus al dicht bij het vuur, toen ik zag dat de markt veranderde. Bedrijven worden steeds groter en hebben vaak meerdere panden verspreid door het land. Om die sneller te kunnen bedienen en efficiënter te werken, is Toplevel opgericht. Door als 14 middelgrote dakspecialisten samen te werken, zijn we sneller ter plaatse bij een lekkage.’

Klus in de kop van Groningen

Een mooi voorbeeld van een typische Toplevel-klus kan Jurrian makkelijk noemen. ‘Vlak voor de kerst belde een klant die tijdelijke huisvestiging units maakt. Deze staan door heel het land, maar er was een lekkage in Eemshaven, in de kop van Groningen. Dat is 250 kilometer van ons vandaan. Ik nam contact op met mijn Toplevel-collega uit Lemelerveld. Die loste het probleem de volgende dag direct op. En andersom werkt het ook zo. Krijgt er een Toplevel-collega een belletje over een calamiteit in de regio Amsterdam, dan gaan wij erop af.’

Hart voor de zaak

Ondanks het grote landelijke netwerk, blijven de Toplevel-leden echte mkb-bedrijven. ‘Net als enkele andere Toplevel-bedrijven, zijn wij een familiebedrijf. We hebben persoonlijk contact en dat waarderen onze klanten. Bel je naar de zaak, dan kan het goed zijn dat mijn broer Justin of ik gewoon zelf de telefoon oppakken. Dat vind ik het grote verschil met andere netwerken van dakspecialisten. Wij zijn een club van kleinere goedgeorganiseerde regionale dakbedrijven. We weten wat er speelt in de regio en hebben hart voort de zaak. En samen staan we 24/7 klaar voor ondernemend Nederland!