Skip to content

Van dixies plaatsen op de bouw, naar de dakenbranche. Marcel zoekt het hogerop!

Marcel Dorst

Goed werk wordt gezien. Zo ging dat ook bij Marcel Dorst. Jarenlang leverde hij dixies op de bouwplaats. Dat klinkt makkelijk, maar is best complex. Hij deed de planning, regelde personeel en de facturatie. Zo’n aanpakker konden wij bij Toplevel goed gebruiken. We gooiden een balletje op en Marcel ging overstag. Maak kennis met onze nieuwe man voor service en onderhoud!

Een vriend van Marcel werkte al bij Toplevel Gameren (Verhagen Dakbedekking). ‘We spraken elkaar regelmatig over ons werk. Hij liet mijn naam vallen bij Roel Verhagen. Ik was niet echt op zoek naar een nieuwe baan, maar praten kan altijd.’ Het eerste gesprek was met Roel én Marc Renkens van Toplevel Etten-leur (Rooftop). ‘Het voelde meteen goed. Ze hadden een uitdagende baan voor me in de aanbieding.’

Service en onderhoud

Na nog een aantal gesprekken bereikten de heren een akkoord. Op 1 februari startte Marcel als service- en onderhoudsmedewerker. Wat gaat hij precies doen? ‘Ik ga alle service en onderhoud aanvragen begeleiden. Daarbij zal ik collega’s op het dak aansturen en de planning verzorgen. Ook ga ik actief aan de slag met aftersales. Ik ga klanten bellen na een dak reparatie en vragen hoe zij hierop terugkijken. Met die informatie kunnen we onze eigen processen verbeteren. Zijn opdrachtgevers tevreden? Dan wijs ik ze op de mogelijkheid van een onderhoudscontract bij ons.’

Kennismaken met collega’s

De dakenbranche is nieuw voor Marcel. ‘Er is de afgelopen dagen veel op me afgekomen. Soms zijn de vaktermen nog abracadabra voor mij. Gelukkig neemt Marc me overal mee op sleeptouw. Door samen het dak op te gaan, zie ik welke calamiteiten er voorkomen. Ik leer de materialen kennen en maak kennis met mijn nieuwe collega’s. Dat vind ik misschien nog wel het belangrijkste. Kennismaken met de mensen op wie ik straks kan gaan bouwen. En andersom ook natuurlijk.’

Werken voor twee Toplevelbedrijven

Zijn nieuwe rol voert hij uit voor twee Toplevelbedrijven. ‘Het Toplevel-concept sprak me direct aan. Met ons landelijke netwerk kunnen we veel ondernemers door heel Nederland snel helpen. Zo stond ik vanmorgen tijdens mijn introductietour op het dak van de Lidl in Den Bosch. Zo’n bedrijf met meerdere filialen kunnen wij als groep uitstekend bedienen qua service en onderhoud!’

Goede beslissing

En, is zijn overstap een goede keuze geweest? ‘Dat kan ik je pas over een paar maanden vertellen. Ik zeg je eerlijk, op mijn leeftijd wissel je niet zomaar van baan. Maar deze nieuwe uitdaging grijp ik met beide handen aan. De eerste indruk is hartstikke goed. Daarbij vind ik het fijn dat alles goed geregeld is voor medewerkers. We hebben een CAO, een marktconform salaris en voldoende vakantiedagen. Plezier in mijn werk vind ik het allerbelangrijkste en ik weet zeker dat ik dit ga hebben hier!’

Bijzondere hobby

Wie nog geen kennis gemaakt heeft met Marcel, moet vooral eens vragen naar zijn hobby. ‘Ik heb een mast in de tuin voor mijn passie als zendamateur. Hiermee ontvang ik berichten uit de hele wereld. Naast mijn werk, is dit wat ik het liefste doe!’ Meer weten over Marcel? Neem dan gerust contact met hem op.