Skip to content

Willeke Koedijk werkt bijna dertig jaar bij Toplevel-lid Sercodak

Willeke Koedijk werkt bijna dertig jaar bij Toplevel-lid Sercodak

Drie directeuren, digitalisering en groei. In ruim 28 jaar bij Toplevel-lid Sercodak heeft Willeke Koedijk alles meegemaakt. Dankzij haar staat de facturatie nog steeds als een huis. En het werken in een mannenwereld bevalt haar nog altijd goed. Wij spraken haar over de goede en slechte tijden én het Toplevel-samenwerkingsverband.

Na haar MEAO-opleiding zocht Willeke een baan die bij haar opleiding paste. Ze vertelt: ‘De toenmalige Serco-directeur zei later waarom hij me had aangenomen. Ten eerste omdat ik een zaterdagsbaantje had bij de bakker. En ten tweede omdat zowel een vriend als een zwager van me in de dakenbranche werkten. Ik wist dus waar ik aan begon!’

Allrounder op kantoor

Haar eerste taken waren het uitwerken van offertes in Word, de urenregistratie en de inkoopfacturen. ‘Toen ik een periode bijna fulltime werkte, maakte ik ook nog de planningen.’ Willeke heeft alle kantoorwerkzaamheden door de jaren heen gedaan. Nu richt ze zich alleen op de facturatie. ‘Ik maak alle uitgaande facturen voor zowel de grote projecten als de kleine serviceverzoeken en  lekkagemeldingen.  Klanten kunnen altijd bij mij terecht als ze vragen hebben hierover.’

Als vrouw in een mannenwereld

De mannenwereld bevalt haar goed. ‘Als ik mijn vriendinnen hoor praten over wat er op hun werk speelt tussen vrouwen onderling, ben ik extra blij dat ik hier werk. Mijn mannelijke collega’s zijn open, nuchter en er wordt niet geroddeld. De mannenwereld past echt bij mij, ik vind het hartstikke leuk om hier als vrouw in te werken.’

Groeien op de renovatiemarkt

Wat heeft Willeke door de jaren heen zien veranderen? ‘Alle drie de directeuren hadden de ambitie om te groeien. In de loop der tijd hebben we ontdekt waar we goed in zijn en dat willen we verder uitbreiden. Voor ons betekent dat groeien op de renovatiemarkt, met meer opdrachten van gemeenten, scholen, woningbouwverenigingen en vastgoed. Daarnaast vinden we certificering, veilig werken en onze collega’s erg belangrijk. We willen dat onze jongens veilig kunnen werken, in mooie bedrijfskleding en kwaliteit kunnen leveren.’

Goede en slechte tijden

In bijna 30 jaar heeft ze goede en slechte tijden meegemaakt. Willeke legt uit: ‘Je kunt wel ambitieus zijn, maar soms ben je afhankelijk van de markt en de economie, dan moet je roeien met de riemen die je hebt.’ Ze is trots op waar Serco nu staat. ‘We kunnen ver vooruit plannen. Dat is niet altijd zo geweest. Jaren geleden konden we in magere tijden  soms maar een week vooruit kijken. Nu zitten we vol en hebben we het druk.’

Samenwerking met Toplevel-leden

In drukke tijden is het handig om werk onder te brengen bij een Toplevel-collega. ‘We hebben een aantal opdrachtgevers die landelijk opereren. Als er een lekkage is in Brabant, dan zetten wij dat uit bij een collega uit het samenwerkingsverband die in die regio actief is. Die is veel sneller ter plaatse. Klanten zijn blij dat er snel iemand hen komt helpen, en natuurlijk doen wij hetzelfde voor andere leden.’

Toekomst

Blijft de 51-jarige Willeke bij Sercodak tot haar pensioen? Wat de toekomst brengt weet niemand, maar zelf ziet ze geen enkele reden om weg te gaan. ‘Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij Sercodak, in de mannenwereld en ook met Sven als nieuwe directeur en mijn collega’s op kantoor kan ik goed samenwerken. We blijven groeien en ook digitalisering maakt het werk interessant. Ik houd het nog wel even vol hier!’